Kjenner du noen på bildet fra 1990?
Kjenner du noen på bildet fra 1990?

Kjenner du noen på bildet fra 1990?

Det er 31 år siden Kodal Ungdomslags Amatørteater fremførte barneforestillingen «Prikken» på Kulturhuset Vonheim. Kjenner du noen på bildet?

Kodal Ungdomslag har levert teateraktivitet på Kulturhuset Vonheim siden 1905. På 90-tallet ble det for alvor satset på barneteater. Den gangen var det Anita Håøy Andersen som var formann i teatergruppa.

«Prikken» var et av de første stykkene i rekka av det som skulle bli det vi i dag kjenner som familiemusikalene på scenen i Kodal. «Et festlig resultat av Kodal ungdomslags utrolige ressurser, skrev Sandefjords Blad som overvar premieren 11. mai 1990.

Les også: 130 000 til Kulturhuset Vonheim! – Wow!

Saken fortsetter under bildet.

Kodal Ungdomslags Amatørteater hadde premieren på Prikken 11. mai 1990. Kjenner du igjen noen av skuespillerne? (Foto: Jon Colbjørnsen)


– 25 unger venter nå spent bak scenen og vi regner med at dere er like spente som oss, skrev instruktørene Kirsten Hegge og Reidun Drægebø Aasrum i programmet. Siden da har teatermiljøet i Kodal engasjert mellom 1000 og 2000 barn og unge på scenen!

Dramatisk før premiere

I følge programbladet oppsto det en liten krise rett før premieren.
– Vi fikk et problem da noen for 4 uker siden sluttet, men så hoppet Espen (Rolstad) og Hanne (Ranberg) inn på sparket og reddet forestillingen- «sporty gjort»!, skriver instruktørene.

Førstnevnte skulle komme til å gjøre en aldri så liten karriere innen revy og teater – og det var her Rolstad, Anette Holand og Frode Aleksander Rismyhr i Ivo DaCapo møttes på scenen første gang.

Les også: Noen vi bør spørre?

Mangfold og inkludering – også da

«Prikken» av Margret Rey handler om det å være forskjellige og det å respektere hverandre.
– Selv om vi ikke alle er like utenpå, så både tenker vi og føler vi omtrent det samme, skrev instruktørene i sin hilsen til publikum. Dette er helt å tråd med verdiene til Kodal Ungdomslag hvor vi jobber for inkludering, mangfold, mestring og læring.

Prikken var et av de første barneteaterstykkene i Kodal Ungdomslags Amatørteater.