Innkalling til ekstraordinært årsmøte: – Vil satse stort!
Innkalling til ekstraordinært årsmøte: – Vil satse stort!

Innkalling til ekstraordinært årsmøte: – Vil satse stort!

Styret i Kodal Ungdomslag har store ambisjoner, vil satse stort og få ting gjort. 27. mai inviteres medlemmene til ekstraordinært årsmøte. Målet er å få fullmakt til å gjennomføre et løft for levende lokalkultur på Kulturhuset Vonheim.

I forbindelse med behov for utbedringer av Kulturhuset Vonheim innkaller vi til ekstraordinært årsmøte i Kodal Ungdomslag torsdag 27. mai 2021 kl. 18:00.

Det skjer ting

Siden årsmøtet 2021 er det tatt en rekke grep for å skape ny giv og entusiasme rundt Kodal Ungdomslag. Gamle travere, nyinnflytta i bygda, politikere, media, sponsorer, kjente og ukjente, barn og unge, nåværende medlemmer og tidligere medlemmer har meldt at de syns det er gøy å se at det skjer så mye på Vonheim nå. Flere har sagt at vil de bli medlemmer, og vil de bidra.

LES OGSÅ: Kulturhuset Vonheim skal skinne!

Ønsker å satse

Hovedstyret ønsker å satse på levende lokalkultur, mestring, mangfold, inkludering og læring. For å få til det må ungdomslaget følge med i tiden og foreta et aktivt valg om faktisk satsing. Den som intet våger, intet vinner.

Kodal er heldige som har et kulturhus på nesten 1300 kvadratmeter i nærmiljøet. Bygget ble innviet i 1981 og er i stor grad «vedlikeholdsfritt» utformet, og det ble lagt ned en formidabel dugnadsinnsats. Prislappen den gang var på ca. 3,5 millioner, eller 13,7 millioner omregnet til 2020-kroner. For 40 år siden kunne bygda glede seg over et splitter nytt og moderne bygg. Entusiasmen var stor.

LES OGSÅ: Se bildene av nye Trevet!

I mange år har ungdomslaget forsøkt å søke støtte, gjennomføre dugnader og oppgradere etter beste evne, men det monner lite.

Det nye hovedstyret mener at tiden er overmoden for en offensiv oppgradering finansiert gjennom låneopptak kombinert med dugnad og andre tilskudd vil bety ny vår på gammel grunn, slik som laget logo signaliserer.

Hvordan et kulturhus ser ut og husets funksjonalitet har også mye å si for trivsel og hvorvidt det er attraktivt både som bruker av kulturtilbud og aktiviteter, leietaker og som frivillig engasjert.

LES OGSÅ: Bli med på mikrobryggeri i Kodal?

Så mye koster oppgraderingene

Kostnaden på utbedring av tak, vinduer, dører og eksisterende tilbygg beløper seg nå til totalt kr 2 455 500. Utbedringene som prioriteres først er komplett takomlegg på hovedhus, utskifting av alle utgangsdører, utskifting av en rekke vinduer og oppgraderinger av tilbygg nord og sør.

I tillegg ønsker hovedstyret å iverksette nødvendige oppgraderinger innendørs, i første rekke storesalen, lillesalen, storkjøkkenet og Vonheimstua.

One comment

  1. Pingback: Hyller Hasås: - Ellevill snuoperasjon ikke mulig uten! - Kodal Ungdomslag

Comments are closed.