Happy Pride fra Kulturhuset Vonheim
Happy Pride fra Kulturhuset Vonheim

Happy Pride fra Kulturhuset Vonheim

Splitter nye regnbueflagg er på plass. Juni er Pride-måneden. Kodal Ungdomslag vil at det skal være trygt å være homofil i Kodal, Andebu og Høyjord. Velkommen til oss og Kulturhuset Vonheim!

Siden 1900 har Kodal Ungdomslag vært en arena for mangfold og inkludering. Det betyr mer enn mangfold i aktiviteter. Det er også mangfold i mennesker. Det viktigste er at du skal få være den du er og føle deg inkludert, trygg, stolt og verdifull!

Les også: Noen vi bør spørre?

Vanskelig å være skeiv

I januar 2021 presenterte SSB tall som viser at skeive sliter mer med psykiske helse enn heterofile. Se undersøkelsen her. Det å være homofil er vanskelig for mange. Mange bruker mye energi og krefter på å skjule egen legning. På små steder kan det å være homofil enda vanskeligere. Å holde egen legning skjult eller det føle seg annerledes setter spor og får konsekvenser for både sosialt liv, helse, økonomi, studier og jobb. Faren for selvmordsforsøk er 2 – 6 ganger høyere, i følge Barne,- ungdoms,- og familiedirektoratet.
– Jeg føler at jeg ved å tie om min legning, også ender opp med å ikke dele noen følelser med andre, skriver en deltager i en undersøkelse gjengitt av Forskning.no.

Les også: Vil du bli med på e-sport?

Homo som skjellsord

Kodal Ungdomslag har nulltoleranse mot mobbing og diskriminering. Homoskjellsord er bannlyst på Kulturhuset Vonheim. Ikke bare er det forferdelig for gutten eller jenta som opplever at det å være homofil omtales som noe stygt og ekkelt, men det er også straffbart. Mobbing og trakassering av skeive, eller bruk av for eksempel homoskjellsord er hatkriminalitet og kan politianmeldes.

Oppfordring

For en gutt eller jente, mann eller kvinne som forelsker seg i det samme kjønn betyr det utrolig mye å oppleve inkludering. Det gjelder både dem som er i skapet, og åpne homofile. Kodal Ungdomslag oppfordrer alle lag og foreninger og skolene i Kodal, Andebu og Høyjord å anskaffe regnbueflagg, og ikke minst si det rett ut på øvelsen, på treninga og i klasserommet; Happy Pride!

Norges mest inkluderende bygd

På Kulturhuset Vonheim skal alle behandles med respekt. Vårt mål er at Kodal skal være verdens beste bygd å bo i for absolutt alle! Så kjære alle barn, ungdom, voksne og eldre: Bli med oss på dugnaden for Norges mest inkluderende bygd.

Happy Pride og hurra for levende lokalkultur!

One comment

  1. Pingback: Dette har du neppe sett Bjørn Ole og Bjarne gjøre før! - Kodal Ungdomslag

Comments are closed.