Dette har du neppe sett Bjørn Ole og Bjarne gjøre før!
Dette har du neppe sett Bjørn Ole og Bjarne gjøre før!

Dette har du neppe sett Bjørn Ole og Bjarne gjøre før!

Sjekk bildene! Ordfører Bjørn Ole Gleditsch og varaordfører Bjarne Sommerstad fikk det ærefulle oppdraget å klippe snora, eller «dassrullen». Herved erklærer vi den nye pumpestasjonen på Kulturhuset Vonheim for åpnet!

Det er ikke hver dag både varaordfører og ordfører tar turen til Kodal på samme tid og samme sted. Og enda sjeldnere er det nok at det innebærer klipping av dorull, innvielse av kloakksystem, flagging, verdens dårligste fanfarer på bariton (Vi tar det vi har), kakefest og mumifisering av ordførere i klassikeren «dorulleken».

Først litt om hvorfor.

Brant ned til grunnen

Natt til 25. februar 1979 brenner Vonheim ned til grunnen for tredje gang. I år er det 40 år siden Kodal Ungdomslag bygde Kulturhuset Vonheim slik vi kjenner det i dag. Alt ble gjort på dugnad. Til og med vann og kloakk ble anlagt med frivillig innsats. En 1,7 kilometer lang rørledning ble lagt på dugnad. Siden den gang har pumpestasjonen ved Kulturhuset Vonheim sørget for fri flyt av kloakk fra Vonheim til den kommunale pumpestasjonen ved Svartsrød.

LES OGSÅ: Happy Pride fra Kulturhuset Vonheim

Saken fortsetter under bildet.

 

KAKE: Leder Bjørnar Gaasholt og rørlegger Trond Clausen feirer med kake

LES SAKEN I SANDEFJORDS BLAD: Feiret med å dekke ordføreren i dopapir!

Forstoppelse og klystér

For noen år siden begynte pumpene å jukse, og plutselig virket bare en av dem. Etter noen år med forstoppelse i beslutningslinjene er det endelig tatt grep. Kodal Ungdomslag har med uvurderlig hjelp av Rørleggerfirmaet Trond Clausen fått installert en splitter ny pumpestasjon. Dermed kan alle husstander fra Vonheim til Svartsrød, og ikke minst besøkende ved Kulturhuset Vonheim, få gjort sitt fornødne også i framtida.

Det sier litt om dugnadsånden i Kodal når en kloakkledning og en pumpestasjon fortsatt skaper fellesskap og frivillig innsats 40 år etter.

– Ryktene sier det er solgt mye klystér langs Trevland i påvente av den nye pumpestasjonen, spøker ordfører Bjørn Ole Gleditsch til latter fra de oppmøtte.

LES OGSÅ: Sjekk bildene fra nye Trevet!

– Imponert over oppsvinget

Varaordfører Bjarne Sommerstad (Sp) har lagt merke til aktiviteten i Kodal Ungdomslag.
– Jeg har lagt merke til at ungdomslaget har gått fra å omtale huset som et ungdomslokale til Kulturhuset Vonheim. Kodal har fått sitt eget kulturhus, og det gir jo store muligheter til å gå bredt ut. Og det er jo litt sving over det! Han er imponert over det som nå skjer i ungdomslaget.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) stemmer i.
– Det er fantastisk å se hvordan Kodal Ungdomslag har våknet til liv. Det er utrolig mye god synlighet og spennende aktiviteter på gang. Det Kodal Ungdomslag får til med sin frivillige innsats og rollen laget har er noe kommunen aldri kan konkurrere med. Det er kjempebra jobba!

LES OGSÅ: Bli medlem i Kodal Ungdomslag

Saken fortsetter under bildet.

 

SPORTY: Varaordfører Bjarne Sommerstad stilte gladelig opp på dorulleken.

– Verdens største

Den nye lederduoen Bjørnar Gaasholt og Frode Aleksander Rismyhr elsker jobben med å utvikle ungdomslaget og har allerede lagt ned tusenvis av arbeidstimer.
– I storhetstida hadde vi rundt 600 medlemmer. Nå er vi på rundt 300 medlemmer. Etter at vi startet på snuoperasjonen i slutten av februar har det begynt å tikke inn med nye medlemmer jevnt og trutt, forteller Frode Aleksander Rismyhr.
– Vi skal bli verdens største og beste ungdomslag, slår Bjørnar Gaasholt fast, og gleder seg til å åpne dørene på Kulturhuset Vonheim i august.

Ønsker du å støtte Kodal Ungdomslag og bli medlem? Meld deg inn her.

 

DORULLEKEN: Varaordfører Bjarne Sommerstad og ordfører Bjørn Ole Gleditsch har neppe vært med på rorulleken under en offisiell åpning tidligere.

Sjekk bildene fra åpningsfesten!