Hjertestartere på vei!
Hjertestartere på vei!

Hjertestartere på vei!

Hjertestartere på vei!

Kodal Ungdomslag tok initiativ til SPLEIS for hjertestartere til Kodal skole og Kulturhuset Vonheim. 35.000 ble samlet inn på knappe to uker!

– Bli med oss med oss på dugnaden for et enda tryggere lokalmiljø for våre 1605 flotte innbyggere. I tillegg til å anskaffe hjertestarter på Kulturhuset Vonheim, ønsker vi å overrekke en hjertestarter til Kodal skole, skrev Kodal Ungdomslag på Facebook.

Enorm respons

Nybakt styreleder og nestleder Bjørnar Gaasholt og Frode Aleksander Rismyhr ble overrasket da de oppdaget at hverken skolen eller kulturhuset hadde tilgang til hjertestarter. Dette måtte bare ordnes. Responsen var enorm. 116 givere sørget for at 35.000 kroner ble samlet inn på rekordtid.

SANDEFJORDS BLAD: En hendelse han aldri glemmer, har fått Frode til å starte en Spleis: – Responsen er helt utrolig

3000 får hjertestans

Hvert år får 3000 mennesker i Norge hjertestans utenfor sykehus. Rundt 500 unge mellom 25 og 44 blir innlagt årlig med hjerteinfarkt. Tidlig hjerte- og lungeredning øker overlevelsen 2-3 ganger. For hvert minutt som går uten strømstøt minker sjansen for overlevelse med inntil 10 prosent. Å ha hjertestartere tilgjengelig redder liv.

SE SPLEISEN HER

15-åring døde

– Jeg har opplevd å miste en 15 år gammel gutt på et ungdomsarrangement. En herlig, livsglad og kreativ 9. klassing fikk overraskende hjertestans. Til tross for at livreddende førstehjelp startet umiddelbart sto livet ikke til å redde. Vi hadde ikke hjertestarter, forteller Frode Aleksander Rismyhr i Kodal Ungdomslag.
– Vi bor i Kodal. Det er 15-20 minutters kjøring fra Sandefjord, og ca 30 minutter fra Tønsberg. Hvert minutt teller.

One comment

  1. Pingback: Gledelig overraskelse! - Tusen takk! - Kodal Ungdomslag

Comments are closed.