50 000 til eSport fra Sparebankstiftelsen!
50 000 til eSport fra Sparebankstiftelsen!

50 000 til eSport fra Sparebankstiftelsen!

Kodal Ungdomslag starter opp eSport for barn og unge. Sparebankstiftelsen har bevilget 50 000 kroner! Interessert i gaming? Les denne saken.

– Nå går drømmen i oppfyllelse. Det blir tilbud om eSport og gaming for både barn og ungdom fordelt på ulike grupperinger og nivåer, og forskjellige ukedager. Vi vil starte opp så snart covid-19-situasjonen tillater det, forteller Frode Aleksander Rismyhr, nestleder i Kodal Ungdomslag.

Informasjon om oppstart og endelig påmelding kommer så fort ting åpner. Følg med på Instagram og Facebook.

Er du interessert i å høre med om eSport på Kulturhuset Vonheim? Registrer deg her!

GIRA GUTTER: Syver Elias Rismyhr (13) og Nicklas Gressmyr Svensson var rimelig gira da utstyret skulle pakkes opp.

Fysisk og psykisk helse

Det er med stor glede vi kan informere om at styret i Sparebankstiftelsen DNB har innvilget søknaden din, skriver Sparebankstiftelsen i sitt tildelingsbrev. Jubelen sto i taket.

– Fysisk aktivitet, lek og sosialisering vil være en viktig del av tilbudet. Vi er opptatt av å fremme god fysisk og psykisk helse – og der er ungdomslagets modell gjennom 120 år uslåelig.

(Saken fortsetter under bildet)

Utstyret har kommet

Ungdommene er i full gang med å installere utstyret, og Kulturhuset Vonheim får nå et eget lokale for eSport.

– Vi gleder oss sykt til å endelig åpne opp. På grunn av korona-pandemien har det tatt tid å få utstyr på plass, og når utstyret endelig kom, ble det smittevernrestriksjoner igjen. Men vi gir oss ikke, sier Jan Erik Rismyhr. Han er teknisk ansvarlig, og en av primus motorene for eSporten.

Vi er opptatt av å fremme god fysisk og psykisk helse, og der er ungdomslagets modell gjennom 120 år uslåelig.

Frode Aleksander Rismyhr

– Å skape mangfold av møteplasser er den beste investeringen vi kan gjøre i gode liv. Det er svært viktig at ikke tilbudet om e-sport blir ekskluderende pga. sosiale forskjeller og økonomi i familiene, sier Frode Aleksander Rismyhr.

(Saken fortsetter under bildet.)

BLI MED: Syver Elias Rismyhr oppfordrer alle gutter og jenter som er interessert i gaming om å melde seg på. (Se link lenger ned)

Stort løft

Kulturhuset Vonheim har 1200 kvadratmeter boltreplass, og vi har nå investert 250 000 kroner i eSport-utstyr, fibertilkobling, omfattende infrastruktur i hele bygget – både trådløst og kablede aksesspunkt med tanke på e-sport og gaming.

Ungdommen styrer

Ungdommen selv skal være med i både utforming, ledelse, drift og utvikling av tilbudet.
– Vi vil organisere både tilbudet med både ukentlige treninger, store og små turneringer, LAN og samarbeid med andre eSportklubber, forteller Syver Elias Rismyhr (13). Han og Nicklas Gressmyr Svensson (14) var rimelig gira da første ladning med utstyr skulle pakkes opp.

Er du interessert i å høre med om eSport på Kulturhuset Vonheim? Registrer deg her!

TESTING: Syver Elias Rismyhr (13) og Lukas Vaicekauskas (12) tester utstyret.