FULL JUBEL: 627 000 til opprusting av Kulturhuset Vonheim
FULL JUBEL: 627 000 til opprusting av Kulturhuset Vonheim

FULL JUBEL: 627 000 til opprusting av Kulturhuset Vonheim

Kodal Ungdomslag jubler etter å ha fått tildelt 627 000 kroner i spillemidler til kulturbygg fra Vestfold og Telemark fylkeskommune. – Dette betyr levende lokalkultur i 120 nye år!

Det var i møte i Hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett 22. september at fylkespolitikerne enstemmig vedtok å bevilge penger til opprusting av Kulturhuset Vonheim. Det har vært knyttet spenning til behandlingen av søknaden som ble sendt før jul i 2020.

– For Kodal Ungdomslag betyr dette at vi kan utbedre kulturhuset betydelig. Det betyr at Kodal får et moderne kulturhus og at vi kan skape levende lokalkultur i bygda vår i nye 120 år, slår styreleder Bjørnar Gaasholt fast.

(Saken fortsetter under bildet)

JUBELBRUS: Bjørnar Gaasholt, Jan Erik Rismyhr, Iris Opsahl, Lukas og Arturas Vaicekauskas skåler i champagnebrus!

I rute

Kodal Ungdomslag er godt i rute med renoveringen. Taket er skiftet, ny kledning er på plass, nye utgangsdører og vinduer er på vei, belysning på fasaden kommer, storesalen, lillesalen og Vonheimstua får en skikkelig ansiktsløfting. Scenen blir også oppgradert – og storkjøkkenet skal pusses opp.

– Det blir rett og slett skikkelig lekkert, gliser Gaasholt.

LES MER: SLIK KAN DU STØTTE KODAL UNGDOMSLAG

TAR FORM: Kulturhuset har fått nytt tak og ny kledning. Snart kommer nye dører og vinduer (Foto: Frode Aleksander Rismyhr).

Kamp om midler

Det var i alt 12 søkere og kamp om midlene mellom flere gode formål rundt om i fylket. Fem søkere ble tilgodesett midler. Kodal Ungdomslag var en av disse. Tilskuddene fra ordningen «spillemidler til lokale kulturbygg» skal bidra til egnede lokaler, bygninger og utearenaer som gir rom for ulik kulturell virksomhet.

– Støtten kommer godt med i tillegg til lånefinansieringen som det ekstraordinære årsmøtet gav tommel opp til i juni. For ikke å snakke om de fantastiske sponsorene og dugnadsarbeiderne våre! Det er brukt tusenvis av dugnadstimer siden i våres.

(Saken fortsetter under bildet)

NY FASADE: Kulturhuset Vonheim har fått ny belysning på fasaden.

Fra krise til begeistring

For snart ett år siden innkalte Kodal Ungdomslag til krisemøte. Nedleggelse av laget og salg av Vonheim ble nevnt. Tilnærmet ingen aktivitet, lite engasjement, dårlig oppslutning om dugnader, tæring på oppsparte midler, medlemsflukt, få tilbud for unge og store etterslep på vedlikehold. Det opplevdes som ei hengemyr.

På åtte måneder har det nye styret i Kodal Ungdomslag snudd det hele! Straks er Kulturhuset Vonheim pusset opp fra topp til tå! Det satses millioner.

Vi gleder oss enormt til å åpne dørene til nye Kulturhuset Vonheim.